Eilen sitten paistoi aurinko…  Aamulla oli tosi pilvistä, niin sit päätettiin lähteä Gateway-ostoskeskukseen. Kun päästiin sinne, aurinko rupesi paistamaan täydeltä taivaalta, harmitti vähän.. No mut kierreltiin kauppoja, täällä ei ole silleen vaateliikkeitä kadun varsilla, vaan ne on usein keskitetty tollasiin tuhannen liikkeen ostoskeskuksiin! Ostin pari toppia, vyön, pari siistiä afrikkatyyppistä käsikorua. Täällä on tosi samanlainen muoti kuin Suomessa, on Espritiä, Inwearia ym.. Osa on halvempia, osa on sit saman hintasta kuin Suomessa. Ei näitä vaatteita erota suomesta, jos kävelee Etelä-Afrikasta ostettu toppi päällä, ihan on H&M meininkiä täälläkin, vaikka ei ihan sitä samaa liikettä täällä ole. Mut Body Shop on!  Täällä on ehkä enemmän kuin Suomessa sellasia silkkisatiini-nappipaitoja, vetoketjuhuppareita ei taasen ole juuri ollenkaan. Löytyy kapreja, painijatoppeja, neuletakkeja, farkkuja… Farkut on muuten tosi halpoja, pitää yrittää ostaa yhdet mukaan täältä!!!!

Gatewayssa on myös vähän X-mallinen kiipeilyvuori, mentiin Kershin kanssa kiipeilemään! Se oli tosi hauskaa, kädet vaan vähän väsy! Siellä on myös feikkiaaltoja, joissa voi kokeilla surffausta, mut ehkä kokeillaan suoraan myöhemmin sit oikeilla aalloilla :D Gatewayssa on myös monia elokuvateattereja, eli kyseessä on tosiaankin iso viihdekeskus, merkkiliikkeineen, bilispöytineen ym… Siellä oli turvallista olla iltaan asti, tultiin taas taxilla pois. Ärsyttää maksaa yksityisistä taxeista, mutta kun ei uskalla muita käyttää, eikä ole autoa niin on pakko kulkea taxilla. Täällä on vasemmanpuoleinen liikenne ja rattikin on ihan eri puolella kuin Suomessa, moni on ehdottanut auton vuokrausta mutta pelätään ajaa täällä. Liikennekin on ihan toista luokkaa täällä!

Tänään on sit ollu taas tosi pilvinen päivä…  Käytiin kävelemässä rannalla ja yllätys yllätys, keräiltiin taas kiviä :D Löysin hienon pienen Aki Sirkesalo –tyyppisen simpukan. Ne jotka tietää sen vitsin, tietää mitä tarkotan..! Ei vaan, rauha kaikille poisnukkuneille…!

 Perjantaina pääsin muuten katsomaan vatsalaukun tähystystä, nähtiin mahahaava ja yhdellä epäiltiin syöpää, siitä otettiin useita näytteitä. Pääsin seuraamaan myös mahan ultraa, näin maksan selvästi, munuaiset vähän huonommin. Ultraus on tosi hankalaa, olis kiva oppia tulkitsemaan sitä vehjettä!  Perjantai olikin viimenen päivä kirurgisella osastolla, pari mummelia kiitteli meitä kovasti, yksi kutsuu meitä enkeleiksi :) Täällähän ei hoitajat juuri juttele potilaille, ja me ollaan vähän juteltu, niin potilaat on olleet tosi tyytyväisiä ja iloisia et me ollaan oltu hoitamassa niitä. Tää oli hyvä osasto! Ensi viikolla sit sinne kriisikeskukseen, odotan innolla!

Voin myös vähän avautua mun englannista… Mähän en osaa englantia juuri yhtään, kävin lukiossa kaikki mahdolliset kurssit ja abikurssinkin kaksi kertaa, kun halusin prepata. Tai osaan mä sellaset perusjutut, mutta sanavarasto ei vain ole kovin laaja, täällä on ollut välillä vähän vaikeuksia siis. Matikka sujuu paremmin kuin kielet… Slappy osaa todella hyvin englantia, mikä on ihailtavaa. Se on aika pitkällä hoitanut kaikki tärkeät keskustelut. Kershi ei ehkä paljon paremmin osaa kuin minä, mutta se yrittää pälpättää kovasti silti, Suomessakin se puhuu taukoamatta, niin se tulee sit kai luonnostaan :D Mä yritän puhua, mut aina ei oikein jää rakoa mulle, mietin kovasti mitä sanon ja ennen kuin kerkeän sanoa, Kershi tai Slappy on jo ruvennut puhumaan. Jos olen ilman niitä jossain, saan puhua vähän enemmän ja puhunkin, ja joskus joku ymmärtääkin :D Mutta välillä on tosi hankalaa, sit kun täälläkin puhutaan sitä eri murteilla, ei aina ymmärrä kaikkea…  Harmittaa kun en osaa, en täällä tuskin paljoa enempää edes opi, mut ehkä kynnys yrittämiseen kapenee täällä ollessa…  Haluisin kyllä kovasti osata… :(  Jos muuten lähtee ulkomaille tekemään hoitsun hommaa, yksi kirja on ihan ehdoton! WSOY:n Kliinisen hoitotyön sanasto, englanti-suomi, on auttanut meitä tosi paljon! Siinä on sanoja maksasta rumpupalikkasormiin, lisäksi paljon käytettyjä lyhenteitä ja reseptisanastoa myös. Todella hyvä sanakirja!!!