Huh, reissu ohi! Oli melko hienoa! Oltiin kivassa hotellissa vuorilla, käytiin Sani Passilla, joka on reissu vuorille Lesothon puolelle. Oltiin 2873 metrin korkeudessa! Maisemat oli vaikuttavia, harmi ettei noita kaikkia korkeuseroja pysty välittämään kuvien avulla… Tie oli ajoittain erittäin töyssyistä, matka taittui melko verkkaisesti kivikkoisella ja mutkikkaalla tiellä.

Lesothon puolella käytiin vierailemassa pienessä kylässä, siellä oli ehkä korkeintaan 15 mökkiä. Ne tyypit elää siellä ilman sähkö ym. mukavuuksia, talot on rakennettu lehmän paskasta ja kivistä, katto on tehty risuista/oljista. Hyvin alkukantaista. Ne lämmittää mökkiä tekemällä nuotion mökin sisälle, lattia on siis ihan vaan maata. Talviaikaan vuorilla on usein lunta ja siellä voi olla jopa -10 astetta kylmää, voi vain kuvitella kuinka kylmä on nukkua tollasessa hökkelissä. Ikkunoitakaan ei ollut, ovi oli kaksiosainen, keskeltä siis leveyssuunnassa halkaistu, joten ovi toimii päivällä ikkunana. Niillä on onneksi huopia ja lampaan taljoja, minkä alla ne öisin nukkuu.

Joo eli Lesotho on tosi köyhä maa, siellä oli jotain 2.2 miljoonaa ihmistä. Lesothon kulttuurissa, esim. tuolla kylässä, on poikien tapana lähteä 3 kuukaudeksi vuorille n. 14-15-vuotiaina. Siellä ne pojat ympärileikataan, ja tehdään jotain rituaaleja, tuon matkan jälkeen he palaavat kylään miehinä. Hurjaa!!! :D Oli tosi siistiä käydä tollasessa kylässä, palata vähän niin kuin ihan täysin juurille. Hieno kokemus.

Sit palattiin hotellille, syötiin ja istuttiin iltaa hotellin pienessä pubissa. Siellä oli muutama nuori myöskin, juteltiin niiden kanssa, istuttiin henkilökunnankin kanssa ym. Oli ihan kivaa :)

Sunnuntaina lähdettiin vaeltamaan Bushman paintingia katsomaan. Tuolla on sellanen paikka, missä jotkut alkuasukkaat tms. on joskus hengaillu ja piirtänyt maalauksia vuoren seinämään. Matka oli yhteensä 9km, oli tosi siistiä vaeltaa vuorilla! Oli kyllä vähän heikko happikin edellisen illan jäljiltä, mutta kyllä se käveleminen sai muutenkin puuskuttamaan hetkittäin. Matka taittui mukavasti Armin Van Buurenin Image-levyä kuunnellessa mp3:selta :) Tuo levy on ollut täällä mulle erityisen rakas, kuuntelen sitä tosi tosi paljon. Hienoa musiikkia…!

Itse maalaukset eivät olleen kovin kummoisia, niitä oli vähemmän kuin oltiin kuviteltu, mutta itse vaellus oli mahtavaa. Haluan ehdottomasti lähteä ensi kesällä Lappiin vaeltamaan, jos joku haluaa lähteä mukaan niin voi ilmoittautua!!! Menen vaikka yksinkin, rakastuin niin tuohon vaeltamiseen, mutta seurassa olisi tietysti mukavampi :)

Tuon jälkeen lähdettiin takaisin kotihuudeille, kyllä vähän taas syletti lähteä. En tykkää yhtään tästä meidän asuinalueesta. Onneksi enää 4 päivää harjoittelua jäljellä, voi pojat!!! Kolme päivää kriisikeskuksessa, yksi ehkä jollain syöpäosastolla. Ensi viikko menee varmasti aika nopeasti. Sit kolme viikkoa lomaa, ihanaa!!! Kap Kaupunki, aurinkoa, hengailua…ja sitten kotiin <3 Odotan meidän lomaa kovasti, vaikka toisaalta halaisin jo vähän kotiin. Mutta lomailu on kivaa, nyt on vaan pakko ruskettua! Tää viikonloppu ei ollut taaskaan lämmin, patikoitiinkin tihkusateessa kengät litimärkinä ja kuraisina. Mutta pitää toivoa nyt kovasti lämmintä loma-ajalle <3