Tällä viikolla oltiin observoimassa dialyysiosastolla, meille selitettiin vähän asioita, mikä oli hyvä. Kaikkea ei kuitenkaan ihan ymmärtänyt, kielimuuri…. Sit ollaan oltu vastasyntyneiden teholla, siellä oli yksi vauveli mikä oli 1003g!!!! Voi miten pieni!!! :) Söpöjä, tehtiin observointeja niille, vaihdeltiin vähän vaippoja ja paijailtiin. Yhden vauvan äiti oli hylännyt sen, oltaisiin haluttu ottaa se vauveli mukaan…:D Sit käytiin taas synnärillä, nähtiin yksi ensisynnytys, mikä oli aika helppo. Ei revenny kuin vähän sisältä! Ennen synnytystä me kaikki saatiin tunnustella vauvan päätä, juurikin sieltä naisen alapäästä… Tai tyttö se oli, mun ikäinen, 21-vuotias. Kaksi sormea vain sisään ja tunnustelemaan! :D Oli vähän outoa, mutta tulipahan tehtyä! Tunnustelin myös yhden äidin mahaa, tunsin vauvan pään sormieni välissä. Siistiä :D

Tänään käytiin tekemässä puolikas päivä leikkaussalissa, koska sovittiin näkevämme kahdelta yliopiston yhteyshenkilömme. Näin, kun katkenneisiin käsiin ja jalkoihin pistettiin ruuvit, ja kun yhden pahoinpidellyn naisen kättä operoitiin. Oli kiva käydä taas leikkaussalissa!

Ainiin, ollaan muutettu :D Sunnuntaina ja alkuviikosta meidän 16. kerrokseen muutti älyttömästi porukkaa, ja sunnuntaina meidän ”tea lounge” käytävällä sotkettiin TÄYSIN. Tuolit, pöytätaso, pöytäliina, tuolin pehmusteet, kaikki oli käännetty ympäri. En tajua miksi joku halusi niin tehdä… Joku myös luuttusi lattiansa meidän käsipyyhkeellä ym. Alettiin tuntea olomme hieman pelokkaaksi ja uhatuksi, kerrottiin siitä asuntolaan ja lopulta meille tarjottiin kerroksemme kaksiota. Hankala selittää tätä, mutta osa uusista asukkaista on vähän pelottavia… Nyt asutaan kaikki kolme sit samassa asunnossa :D Minä ja Slappy nukutaan makuuhuoneessa, just mahtu kaks sänkyä. Kershi nukkuu olohuoneessa, siellä on myös pari tuolia ja keittiösyvennys. Nyt jääkaappikin mahtuu asuntoon ja meillä on ikioma vessa! Käytetään kuitenkin yhteisiä suihkuja. Kerros on täynnä mustia opiskelijoita, mutta meillä on kuitenkin oma rauha omassa kaksiossa, jee!

Ja lauantaina safarille, wuhuu!!! Nyt on ollut koko viikko pilvistä, mutta joku sanoi että viikonloppuna olisi lämpimämpää. Tänään meille tulee meidän uusi kaveri, joka saatiin dialyysiosastolta. Se antoi meille telkkarinkin lainaan, ei olla vaan kokeiltu vielä toimiiko se :) Ostettiin vähän viiniä, kakkua ja muita herkkuja. Aamulla lähdetään 6.30 Hluhluwiin, sinne safarille siis. Täällä on siis ihmiset joko töykeitä ja röyhkeitä, tai tosi ystävällisiä ja sydämellisiä. Suomessa näkee vaan perusmukavia ihmisiä, täällä on paljon ääripäitä. Mutta ihanat ihmiset on ihania!

Meidän yhteyshenkilö yliopistolta on muuten ihan sanonko mistä reiästä…  Ehdottomasti tästä täytyy puhua koulun kanssa. Näin ei asiat voi hoitua. Häneltä piti saada passit huomista safaria varten, tässä on nyt ongelmia, just saatiin tietää. En jaksa selittää, nyt kiehuu niin kovasti. Toivottavasti asia hoituu iltaan mennessä ja saadaan passit. Tai sit jää safari ton naisen takia käymättä. Luottamus on täysin kadonnut. Mutta nyt toivotaan parasta, ensi viikolla kerron päästiinkö reissuun.