Safari takana! Päästiin lähtemään ja voi että, reissu oli ihan mieletön!!!! Eka käytiin St. Luciassa jokiristeilyllä, jossa nähtiin krokotiilejä ja virtahepoja. Hipot on tosi isoja! Oli siellä jotain lintujakin.. :D Päivä oli tosi lämmin, välillä oli 35 astettakin :D Harmi, että istuttiin autossa suurin osa päivästä, kun ajettiin St. Luciaan ja sieltä Hluhluwiin. Meidän oppaiksi lähti siis yksi nainen sairaalasta, sekä sen mies, joka järjesti tän matkan.

Hluhluwi on 96 000 neliömetriä iso safaripuisto. En voi kuvailla kuinka kaunista siellä oli!!! Paljon vehreitä kukkuloita, pikkuteitä pusikkojen ja ”metsän” keskellä. Ihan tajuttoman kaunista! Voin yrittää ehkä joskus laittaa kuvia, nyt en ole saanut laitettua pitkään aikaan kun kuvien lataus kestää ikuisuuden. Nähtiin menomatkalla jo puhveleita, sarvikuonoja, villisikoja, kirahveja ja mitä muuta… Me yövyttiin keskellä safaria, pikku talossa. Meidän pihassa käveli seeproja, villisika ja olikohan antilooppeja :D Oltiin siis ihan oikeasti keskellä villiä luontoa :D Ja meillä oli lämmin suihku!!! En ole enää edes haaveillut lämpimästä vedestä, oli NIIIIN ihana käydä lämpimässä suihkussa. Täydellistä luksusta!!!!

Illalla mentiin yöajelulle, mikä ei siis ollutkaan keskellä yötä. Nähtiin auringon lasku, mutta se meni ihan vilauksessa, täällä aurinko laskee ihan yhtä-äkkiä. Nähtiin yöajelulla mm. leijonia, gepardi, norsuja, vauvanorsu, pupuja, seeproja ja antilooppeja. Leijonia ja gepardeja ei kuulemma näe melkein ikinä, meillä oli TODELLA hyvä tuuri! Ja arvatkaa, meidän kylässä missä yövyttiin, oli suomalaisia tyttöjä matkalla!!! Ne oli tullut tapaamaan vanhaa ystäväänsä Etelä-Afrikkaan ja yhtä-äkkiä oltiin niiden kanssa samalla yöajelulla! Vähän oli sormi suussa, en oikein tiennyt mitä kieltä pitää puhua kun yllättäen täällä näki suomalaisia :D Hauska yllätys :)

Joo en muista mitä kaikkia eläimiä nähtiin, mutta paljon nähtiin :) Norsut oli isoja, sarvikuonoja ja hippoja oli kans kiva nähdä :D Ja ne maisemat, uskomatonta…. Ihan mahtava reissu oli!!! Tänään vielä kans vähän kierreltiin safarilla ja otettiin vähän kuvia sieltä täältä. Lämmintä oli ajoittain 37 astetta <3 Ei vain tosiaan päässyt kovasti ruskettumaan, kun oltiin autossa, mutta no, vielä kerkeää, kun reissua on jäljellä 5 viikkoa.

Täällä on muuten tietulleja, mitä Suomessa ei ole. Kai ne on kuitenkin yleisiä muualla maailmalla paitsi meillä. Huomautuksena vaan….

Ja ensi viikolla mennään Drakensbergille!!! Saatiin yhen tutun kautta tosi hyvä alennus, se lähtee meidän mukaan. Ollaan koko viikonloppu noilla vuorilla, hotellissa, eli lämmintä vettä tiedossa <3 En jaksa odottaa!!!  On ollut niin hieno nähdä kaunista Etelä-Afrikkaa, luontoa, eläimiä…. Oikein harmitti kovasti kun kaarrettiin meidän vaaralliselle kotialueelle, miksi meidän pitää asua täällä pahamaineisella alueella??? Reissussa oli niin siistiä, kun pystyi kävelemään kamera kädessä ja ottaa rauhassa kuvia. Täällä kotialueella ei voi ottaa mitään kuvia, kun täällä ryöstetään heti, harmittaa. Mutta ensi viikonloppuna taas reissuun <3