Hi!

Täällä loppuviikko on mennyt hyvin, oltiin torstaina ja perjantaina kriisikeskuksessa! Sinne tuli raiskattu miesvanki vankilasta, sillä oli oranssi asu ja kahleet jalassa, ihan kuin elokuvissa! Oltiin seuraamassa kun hän kertoi raiskauksesta, otettiin HIV-testi ja otettiin todistusaineistoa mm. hiuksista, kynsistä ja hanurista. Tai me siis vain seurattiin vierestä. Tyyppi kertoi vankilajuttuja, ihan kuin elokuvissa! Raiskataan esim. puheajan vuoksi, salakuljetetaan puukkoja, on jengejä ja jengijohtajia. Huh! Ei ole kuulemma yleistä, että vankilaraiskaukset kantautuvat kriisikeskukseen asti, ne yleensä selvitetään ”vankilan omaan tapaan”.

Kriisikeskukseen tulee siis raiskauksen uhreja, raiskauksesta epäiltyjä (nähtiin kaksi), rattijuoppoja verikoetta varten, lapsia, jotka ollaan siirtämässä uuteen kotiin (nähtiin niitäkin). Yksi alakoululainen tuli raiskauksen takia myös, se oli kurjaa. Täällä raiskataan siis sekä lapsia että aikuisia, raiskaukset ovat yleisiä.

Kriisikeskus on mielenkiintoinen paikka, mutta asiakkaita on vain silloin tällöin, eli välillä on aika hiljaistakin. Viikonloppuyöt ovat vilkkaimpia, harmi ettei ehkä keritä tekemään yövuoroja… Tuolla on TOSI mukava Sister, mennään kriisikeskukseen takaisin ehkä viikon päästä. Ensi viikolla mennään kattomaan hemodialyyseja ja keskososastolle. Tulossa siis taas uusia asioita, mutta ei ehkä niin mielenkiintoista kuin kriisikeskuksessa.

Tänään on eka päivä marraskuuta! En voi uskoa! Kohta jo kotiin, eiiii!!!! Paljon on vielä näkemättä! Varattiin muuten Cape Townin matka, 23.11-28.11muistaakseni. Kivaa!!!  Se on kuulemma kaunis kaupunki, hieman turvallisempi kuin Durban ja paljon nähtävää, en malta odottaa! Enemmän turistipaikkoja, silloin tuntuu varmasti oikealta lomalta, kun nyt taasen ollaan eletty aika arkea täällä. Ehkä nukutaan reppureissaajien majataloissa, tai sit vuokrataan asunto, saa nähä, sillä ei ole kiire, asiat järjestyy.

Lauantaina päästiin pitkästä aikaa ottamaan aurinkoa! Paloin silmien ympäriltä, näytän vähän turpaansaaneelta kun oikea silmän ympärys on ihan punainen, mutta sitä sattuu :D Tänään oltiin yhden sairaalasta saadun kaverin kanssa kirkossa! Kirkko oli tehty luokkahuoneeseen, siellä oli siniset muovituolit ja edessä pöytä, jossa oli ehtoollismaljat. Kirkossa laulettiin paljon, oli rumpali ja sähkökitaristi. Ihan eri meininkiä kuin Suomessa, ei mikään ihme miksi ihmiset ei käy Suomessa kirkossa! Täällä nostettiin käsiä ilmaan laulettaessa kuin elokuvissa, huudettiin hallelujaa ja jumalalle kiitosta laulujen aikana! :D Ihan kuin elokuvissa, käsiäkin lyötiin yhden laulun aikana yhteen! Oltiin intialaisten alueella, kirkkovieraat oli siis intialaisia. Meidät huomioitiin uusina ihmisinä, mentiin esittäytymään pöydän eteen ja kaikki oli mielissään. Välillä joku kääntyi edessä istuvalta penkiltä mua kohti ja kätteli sanoen tunteikkaasti ”I`m blessed” :D ”Pappi” saarnasi tunteelta ja otti kontaktia yleisöön, ihan erilaista kuin Suomessa! Kaikki oli niin voimakasta, iloista ja herraa ylistettiin. Minähän en mikään uskovainen oikeastaan ole, mutta oli kiva nähdä tällaista! Lopuksi halailtiin ihmisiä pihalla ja monet halusi kätellä meitä. Herran siunausta kaikille! :D

Sit mentiin tän kaverin, Trishin (nimi muutettu) kotiin, ja syötiin kanaa, intialaista herkkua Brionia (en tiedä miten kirjoitetaan) ja Samusha-kolmiokääryleitä, joissa oli lihaa sisällä (en tiedä miten kirjoitetaan). Brioni oli kuin kanarisottoa, Samushoja saatiin tehdä itsekin, se oli kivaa! Paikalla oli sukulaisia ja niiden lapsia, vähän kuin Prai-juhlissa, mutta täällä ei grillattu, joten tämä oli periaatteessa tavallinen päivälliskutsu. Syötiin jopa käsin!!!! :D Imeskeltiin kanan pikkuruisia luita ja syötiin riisiä käsin, kokeilkaapa itse :D Oli kiva kokemus :D Täällä tosiaan melkein kaikki mustat ja intialaiset syövät käsin, etenkin kai intialaiset. Sit opeteltiin vähän intialaista tanssia, tiiättekö kun pyöritellään käsiä ilmassa ja heilutetaan lanteita :D Henna-tatuoinnit vain puuttuivat!

Oli kiva päivä, Trish ja sen veli heitti meidät takaisin kotiin. Trishin veli halusi ottaa mun tukasta kuvia, jotta se voi näyttää kuvat sit sen kavereille :D Mulla tosiaan on hiukset toiselta puolelta pitkät, toiselta puolelta lyhyet, ja se on herättänyt hämmennystä useammankin kerran :D Mutta tuo veli oli täysin tyrmistynyt, ja kysyi olenko oikeasti käynyt tekemässä sen parturissa :D

Mua luultiin myös JÄLLEEN  kiinalaiseksi, olen kuullut sitä täällä usein!  Siitä on tullut täällä jo vitsi! :D En tajua, ehkä siksi että sairaalassa mulla on tukka ponnarilla ja etuhiukset vapaina. Okei, mulla on isot posket ja pienet silmät, tumma tukka, olen pienikokoinen, mutta että kiinalainen??? No, hyvällä mielikuvituksella ehkä… :D