Jeps, eli voisi vähän yrittää kertoa jotain hyvin pieniä faktoja matkakohteestamme. Etelä-Afrikka on tosiaan valtio, joka sekoitetaan usein eteläiseen Afrikkaan. Niin ainakin monelle kaverille on käynyt, kun on kertonut lähtevänsä Etelä-Afrikkaan :).

 

ETELÄ-AFRIKKA (Sateenkaarivaltio):

Asukasluku: 47 432 000

Pääkaupunki:Pretoria (hallinnollinen), Kapkaupunki (lakiasäätävä) ja Bloemfontein (juridinen) (Eli ei ihan yksinkertaista :D)

Viralliset kielet: afrikaans, englanti, zulu, xhosa, swazi, ndebele, eteläinen sotho, pohjoinen sotho, tsonga, tswana ja venda

Valuutta: rand (R)

HIV:n levinneisyys aikuisväestössä: 21,5%

Eliniänodote: miehet: 43,21 vuotta, naiset: 41,66 vuotta

Lukutaitoisia: 86,4%

Se on tasavalta, jota johtaa presidentti. Ilmasto koostuu välimerenilmastosta, puoliaavikosta ja subtrooppisesta vyöhykkeestä (tämä meidän alueella). Maan rajaa hipoo sekä Intian valtameri että Atlantin valtameri. Valtio on jaettu yhdeksään provinssiin, me mennään KwaZulu-Natalin provinssiin.

 


DURBAN:

Asukasluku: n. 3,2 miljoonaa

Väestö: 68,% mustia afrikkalaisia. Lisäksi siellä onn aasialaisia ja intialaisia (19,9%). Valkoihoisia on kaupungin väestöstä 8,98 prosenttia ja värillisiä 2,89 prosenttia. 

Keski-ikä: 25 vuotta.

Pääkielet: zulu ja englanti

Durban on satamakaupunki, eli yllätysyllätys meren äärellä. Rantaviivaa on siis rutkasti! Meidän sairaala ja majoitus sijaitsee ihan meren rannalla, kannattaa käydä katsomassa karttoja Google mapista tai vielä hienompia Google Earth:sta.

Ja tos kuvassa näkyy meidän asuinaluetta, me tullaan sijoittumaan koneen ruudulta katsottuna tonne vasemmalle rannikolle lähelle tota niemeä :) Enempää en nyt jaksa selitellä! :)