Ensimmainen tyoviikko takana! Tyotunteja talla viikolla 55h 15min! Eli Tiukka on tahti :D Nyt ruudulla tuntimaara vaikuttaa suurelta, mutta ei oikeasti tunnu niin paljolta. Tai on jalat kipeat ym. mutta kylla osastolla saa myos istua. Katsoin tanaan melkein tunnin kun lapset piirsi mun kynilla ja antamallani paperilla. Tanaan syotin paljon vauvoja ja vaihtelin vaippoja. Lapset haisee taalla tosi pahalta, joltain madantyneelta ja ummehtuneelta. En tieda johtuuko se siita etta osa makaa tosi hiessa vallyjen valissa, onko se paskaa, vai haiseeko esim. tubilapset erilaiselta. Kuitenkin haju on sanoinkuvaamatonta. Mutta on ne lapset suloisiakin.

Yhtena paivana oltiin laittamassa kuollutta lasta. Lapsella oli tubi ja HIV, hanen isalle soitettiin aamulla etta poika on todella huonossa kunnossa, mutta isalla oli kiireita eika han tullut. Poika kerkesi kuolla paivalla. Mutta ehka taalla tosin onkin enemman ei-toivottuja lapsia, joten lapsen menettaminen voi olla helpotuskin. Taalla ei varmaan ole niin paljon ehkaisya kuin Suomessa, ja kun lapsi on HIV-positiivinen jo pienesta pitaen, ei toivoa paljon ole, viela varsinkin jos perhe on koyha. Eika kaikilla perheilla ole taalla sahkoa, juoksevaa vetta eika sisavessaa. Olemme nahneet asuinalueita, jotka on rakennettu rakennusparakeiden kaltaisista peltipaloista. Mutta huonompia siis kuin Suomen parakit. Joten ei ole hyvat olot lapsilla aina.

Kavi muuten ilmi, etta en ole saanut joitain txt suomalaiseen liittymaani. Joten en ole varma, tuleeko txt perille, kun puhelin on suljettu. Jotain haikkaa on ollut. Aitilta sain yhen vastausviestin lauantaina, muilta en oikeastaan ole saanut viestia, ainakaan perille. Mutta olisi kiva kuulla miten kavereilla ym. menee, laittakaa vaikka s-postia tai jotain!

Prepaid-liittymaan ei ainakaan kannata laittaa viestia, sen linjat on muutenkin kummat, puhelu ei valttamatta tule siihen kuin viidennella yrittamisella. Helppoa tama yhteydenpito :D En ole myoskaan katsonut telkkaria Suomesta lahdettyani. Ei meilla ole.

Meilla ei taaskaan ole muuten lamminta vetta. Voi etta miten harmittaa!!! Tama on kidutusta, ensin annetaan paivan verran, sitten ei, sitten annetaan, sitten ei. Arsyttaa, mutta ei voi mitaan. Onneksi sain kuitenkin vihdoin ja viimein huoneeni kasienpesualtaan toimimaan, se on ollut koko ajan tukossa. Ostin lahi-Sparista viemarinavausjauhetta, ja tsadam, putki toimii!!! Jipii!!!! Se on taivaanlahja!

Ensi viikolla tyoskentelemme joku 51h, en muista ihan tarkkaan. Vahemman kuin talla viikolla. Ja koko v-loppu on sitten vapaa

Jos on hyvat kelit niin mennaan taas uShakaan, haluan ottaa aurinkoa ja lepailla lampimassa. Mutta ensin tyot.

Taalla on ollut myos jonkin verran erimielisyyksia keskenamme. Kaikilla on hermot kirealla kun taalla on vierasta, turvatonta ja yliopiston yhteyshenkilo on hyljannyt meidat. Siita taytyy muistaa keskustella koulun kanssa. Meilla ei ole ketaan kehen tukeutua, Sue sairaalasta on empaattinen, mutta emme halua kuormittaa hanta huolillamme koska meidan kuuluisi saada tuki yliopistolta. Maksoimme sinne paljon rahaa, ja mita saamme vastineeksi? Kyydin lentokentalta uuteen kotiin ja lopuksi taas kyydin kentalle. Siina se. Arsyttaa kauheasti. Mutta paiva kerrallaan, joskus vaan tunti kerrallaan, eihan taalla olla oltu kuin vahan yli viikko vasta. Viela vajaa 12vk edessa, joten pitaa tsempata. Ei tama kylla helppoa ole.

Ja sitten pieni kevennys:

Taukohuoneessa:

Mina: Are you born here? You look like a foreigner.

Tytto 1: What?

Tytttö 2: What? Did you ask is she a pornstar? Yeah, she looks like a pornstar!!!

Mina: No!!! I mean born, that are she born here or somewhere else country.

Tytto 1: What??

Tyttö 2: Porn??? Porn????

Mina: ..….I really don`t mean that… Usch….

Tyttö 2: Porn???

….Lopulta paastiin kuitenkin yhteisymmarrykseen :D Okei, mulla on huono englanti, but I trying to learn every day more!